donderdag 9 februari 2012

Vragen bij de afbraak van de poort

Opnieuw wat nieuws in verband met de poort, dankzij Dries.

Nieuwsblad 9 februari 2012

GAVERE - Het gemeentebestuur van Gavere neemt voorlopig het beheer over de wegen in de verkaveling Bronnenweelde in Dikkelvenne niet over. Dat werd in de gemeenteraad beslist.

Eerst werd onderzocht of de toegangspoort tot Bronnenweelde moet worden afgebroken. Bij een verkaveling neemt normaal de gemeente de wegen over. In het geval van Bronnenweelde gaat het over de wegbermen, openbare verlichting, een gescheiden riolering, de weg en ook de inrijpoort. Het gaat om de toegangspoort tot het vroegere villadomein van wijlen burgemeester André De Rouck, dat nu verkaveld is. In totaal wordt 6.895 vierkante meter kosteloos aan de gemeente overgedragen. Maar de gemeente staat dan wel in voor het verdere onderhoud.

Daarom vroeg oppositieraadslid Oskar Bousard (De Brug) tijdens de jongste gemeenteraad om de inrijpoort af te breken. Bousard: ‘Onlangs werd die door een vrachtwagen aangereden. Het poortgebouw staat momenteel in de steigers na die laatste aanrijding. Die poort zal de gemeente alleen maar materiële en financiële last opleveren.' Schepen Karel Hubau (Open VLD-VOG) wil de zaak laten onderzoeken, het agendapunt staat op de volgende gemeenteraadszitting opnieuw op de gemeenteraadsagenda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten